Als u van uw hond houdt, geeft u natuurlijke voeding! 

(onderstaande tekst is met toestemming overgenomen van Huntershome Hondenvoeding)

HuntersHome Hondenvoeding

Voor honden uit hun eigen kennel, hebben de makers op basis van eigen ervaringen een compleet hondenvoer ontwikkeld waarbij zij tot zeer interessante conclusies zijn gekomen. Samen met dierenartsen zijn zij tot een wetenschappelijk onderbouwde samenstelling gekomen voor Huntershome Hondenvoer.
Huntershome Hondenvoer is belangrijk voor een groot aantal lichaamsfuncties van uw hond. Het voer is licht verteerbaar en heeft een optimale voedingswaarde. Ons verse voer wordt door uw hond bijna helemaal verteerd. Daarom zal uw hond, tot 50%, minder ontlasting hebben. De ontlasting van uw hond zal stevig en vrijwel reukloos zijn. 

Dit voer is geschikt voor alle rassen en bezorgt elke hond de juiste dosis energie. Doordat wij enkel verse producten gebuiken geeft het uw hond een natuurlijke bescherming tegen ziektes.
Het vermindert zelfs de kans op een maagtorsie. Ook zult u zien dat uw hond een glanzende vacht, een gezonde huid en een schoon en gezond gebit zal krijgen door ons voer. Huntershome Hondenvoer kan gegeten worden door honden van elke leeftijd. Van pup tot senioren. De uitzonderlijke smaak van het voer zorgt voor de hoge mate van acceptatie door honden.
Naast al de bovenstaande voordelen is Huntershome Hondenvoer constant van kwaliteit en blijft het betaalbaar voor iedereen. 

Domesticatie van wolf tot hond
Een hond is, net als zijn voorouder de wolf, een vleeseter (carnivoor). Eigenlijk is er wat dat betreft door de eeuwen heen weinig aan de hond veranderd. Het gebit en het spijsverteringssysteem van onze hedendaagse honden zijn eigenlijk nog voor 99% als dat van de wolf. Het menu van de wolf bestaat voor het grootste gedeelte uit vlees in de vorm van zelfgevangen prooien.
Dat betekent een dieet van veel spiervlees, orgaanvlees, vet, maar ook van hele botten. De wolf haalt zijn energie dus voor het grootste gedeelte uit eiwit en vet.
 

Wat is een Kant-en-Klaar Versvlees?
Of KVV (de afkorting). Versvlees is dus een kant-en-klaar en compleet, geproduceerde rauwe, verse voeding. Omdat deze voeding in de vriezer bewaard wordt, hoeft het niet te worden geconserveerd met conserveringsmiddelen en worden er ook geen antioxidanten, geur en kleurstoffen toegevoegd 

Wat zit er in?
De grondstoffen voor het Huntershome Hondenvoer worden rechtstreeks van EG. Slachthuizen betrokken. Dit betekent dus dat onze grondstoffen absoluut vers zijn en tevens door de Voedsel en Waren Autoriteit (R.V.V.) gekeurd zijn.Tijdens de productie van het Huntershome Hondenvoer worden geen kleur- of smaakstoffen toegevoegd. Ook gebruiken wij geen conserveringsmiddelen.

De kant-en-klaar vers vleesvoeding bevat dus vlees, orgaanvlees, gemalen botten (voor de calcium en vetzuren en mineralen) of een calciumpreparaat, een minuscuul percentage granen, toegevoegde vetzuren, vitamines en mineralen.
Na productie wordt het vlees verpakt en direct in een shockvriezer geplaatst. Dit houdt in dat het vlees diepgevroren wordt bij een temperatuur van -38 graden Celcius. Hierbij wordt er een koude wind door de vriezer geblazen om het product zo snel mogelijk diep te vriezen. Hierdoor wordt de goede kwaliteit en versheid behouden.

Ontslakken
De betekenis van ontslakken is het kwijtraken van gifstoffen of de gevolgen daarvan.  We kunnen ontslakkingsverschijnselen waarnemen zoals braken, diarree, slechte adem, jeuk, loopogen en looporen, gezwellen en woekeringen, om er een aantal te noemen.
Wanneer uw dier net begint met verse voeding te eten, zal zijn lichaam beginnen met het ontslakken. Dit omdat het voedingsstoffen tot zijn beschikking krijgt om aan een gezond gestel te werken, en niet langer bezig is om ziekte te onderdrukken.
Sommige dieren hebben het sterker dan anderen.

Het ontslakkingsproces kan meteen beginnen of na een aantal dagen, weken of maanden, wanneer het lichaam van het dier gezond genoeg is om het aan te kunnen. Gewoonlijk zal een lichaam de gifstoffen naar buiten werken middels plekken die al ziek zijn. Zo zal een hond die bijvoorbeeld al last heeft van zijn huid, ontslakken door de huid. In het begin lijkt het alsof de jeuk en de lichaamsgeur verergeren. Dit komt omdat het systeem van binnen uit geneest en de gifstoffen door de huid verwijdert uit het lichaam. Dit heeft bij ieder dier een andere hoeveelheid tijd nodig. In ieder geval is het zo dat dieren die verse voeding eten zich in een opwaartse spiraal bevinden, en dat ze dag na dag een beetje vooruit gaan. 

Bij dieren die antibiotica, anti-histamine, hormonen of corticosteroÔden gebruiken, lijkt het een tijdlang alsof  alle problemen over zijn, omdat deze geneesmiddelen de ziekte onderdrukken. Het komt echter altijd terug en zelfs erger dan eerst, wanneer u het gebruik van de medicijnen stopzet. De bijwerkingen van bepaalde medicijnen kunnen dodelijker zijn dan de ziekte. 

Al met al
Verse en rauwe voeding is beter en je spaart veel dierenarts kosten uit! Om een hond een zo goed mogelijke start te geven, is het dus essentieel om rauwe en verse voeding aan de hond te geven. OOK aan de pup! Bijvoorkeur worden honden al bij de fokker groot gebracht op vers/rauw vlees. Deze honden hebben, in vergelijk met brok-honden, een grote voorsprong op hun brok-etende vriendjes

Voordelen Huntershome Hondenvoer 

Waarom is vers en rauw vlees gezond voor de hond?
1. Vers/rauw vlees bevat goede bacteriŽn en enzymen die de hond nodig heeft voor een sterke darmflora.
2. Vers/rauw vlees bevat natuurlijke vitamines en mineralen. Natuurlijke vitamines en mineralen worden beter opgenomen door de lichaam van de hond.
3. Het bevat geen anti-oxydanten/conserveringsmiddelen omdat het bewaard wordt in de vriezer (en het vriezen "conserveert" de voeding op een natuurlijke manier) of het wordt direct vers gegeven.
4. Het bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Gewoon, omdat dit niet nodig is. Het is al lekker van zichzelf.
5. Het bevat voor het grootste deel producten van dierlijke oorsprong.
6. Vers en rauw vlees bevat geen bind/vulmiddelen.

Doordat vers en rauw vlees de goede bacteriŽn bevat en natuurlijke vitamines en mineralen en omdat het geen onnatuurlijk en belastende stoffen bevat, zal een hond gezonder leven.

De hond zal door ons voer:

1. ... een mooiere huid en vacht hebben. 
2. ... beter functionerende organen hebben. 
3. ... mooiere en schonere tanden hebben. 
4. ... een stevigere spiermassa hebben. 
5. ... langer leven. 
6. ... gelukkiger leven. Want, het is zo lollig en heerlijk voor de hond om vers en rauw vlees te eten. 
7. ... meer energie hebben of juist rustiger worden doordat hij goed in zijn vel zit. 
8. ... een stabiele ontlasting hebben. 
9. ... een stevigere ontlasting hebben. 
10. ... een minder stinkende ontlasting hebben (geen ballast stoffen) 
11. ... minder ontlasting hebben (minder ballast stoffen om uit te scheiden). 
12. ... geen problemen meer hebben van de anaalklieren, juist door de stevige ontlasting die gelijkmatig is. 
13. ... minder problemen hebben met de blaas en nieren zoals blaas/nierstenen (door een juiste pH waarde en goede balans). Dus ook geschikt voor dieren die al blaas of nierpatiŽnt zijn. 
14. ... beter/langzamer groeien, zonder skelet problemen. 
15. ... de acceptatie van vers en rauw vlees is vele malen hoger dan die van andere voedingen. Dus, geen gedoe meer met honden die weigeren te eten! 

BETER VLEES IN DE BAK DAN BROK UIT DE ZAK

Assortiment

Complete Maaltijden
Vleescompleet Groentemix en Kipcompleet Rijstmix zijn een perfecte en complete voeding voor honden met voedselallergie of huidproblemen. Vleescompleet Groentemix en Kipcompleet Rijstmix hebben tevens een gunstige werking bij maag- en darmstoornissen.
 

Vleescompleet Groentemix

Deze complete maaltijd bestaat uit een basis van geselecteerd vers rundvlees, lever, hart, nieren, pens, gemalen strotten, groenten, ontsloten granen, vitamines en mineralen. Al de grondstoffen voor deze complete maaltijd zijn afkomstig van runderen die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Met uitzondering van de pens.
Beschikbare verpakkingen:
  500 gram & 750 gram
   

 

Kipcompleet Rijstmix
Deze complete maaltijd bestaat uit een basis van geselecteerd vers gemalen kip met een licht verteerbare plantaardige combinatie van ontsloten rijstvlokken en groente.
Ook aan deze complete maaltijd zijn vitaminen en mineralen toegevoegd.
Beschikbare verpakkingen:
  500 gram & 750 gram.
   
Puppyvoer, Worsten en Schijven
Naast onze diepvriesverpakkingen van 500 en 750 gram hebben we voor de kleinere eter bevroren maaltijdschijven. Deze komen qua samenstelling en voedzaamheid geheel overheen met de (grotere) diepvriesverpakkingen.
Naast de bevroren maaltijden en -schijven hebben we ook gepasteuriseerd maaltijden. Deze zijn verpakt als worst en kunnen, op een koele plek buiten de koelkast bewaard worden. Ideaal voor bijvoorbeeld op de camping.
 

Puppy-voer
Ons puppy voer kan gegeven worden aan puppies van ongeveer 3 weken oud. Dit puppy voer wordt gedurende 1 Š 2 weken gegeven. Naast deze voeding drinken de pups natuurlijk ook nog bij moeder. Na deze 1 Š 2 weken kan worden overgeschakeld op onze vlees- en kip-compleet.
Beschikbare verpakkingen:
Bevroren worsten van 500 gram tot 1 kg en
Schijven verpakt in 500 gram, 750 gram & 1 kg
   
Kipcompleet Rijstmix Worst
De kipcompleet rijstmix hebben we ook als gepasturiseerde worsten. Deze complete maaltijd bestaat uit een basis van geselecteerd vers gemalen kip met een licht verteerbare plantaardige combinatie van ontsloten rijstvlokken en groente.
Natuurlijk zijn aan deze complete maaltijd ook vitaminen en mineralen toegevoegd.

Beschikbare verplakkingen: Worsten

Vleescompleet Groentemix Worst

Deze complete maaltijd bestaat uit een basis van geselecteerd vers rundvlees, lever, hart, nieren, pens, gemalen strotten, groenten, ontsloten granen, vitamines en mineralen. Al de grondstoffen voor deze complete maaltijd zijn afkomstig van runderen die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Met uitzondering van de pens.

Beschikbare verpakkingen: Worsten

 

Snacks
Gezonde en lekkere snacks? Ook daarvoor kunt u terecht bij ons. Vraag ons naar het huidige assortiment, onderstaand een aantal voorbeelden van snacks die we in ons assortiment hebben.
  • Pensstaafjes
  • Longetjes
  • Kipkarkassen
  • Strotten
  • Bullepezen
  • Haksen
  • Varkensoren

UW TEVREDENHEID IS ONS SUCCES!!

Bestellen??

Wij fungeren als verkooppunt voor Huntershome Hondenvoer. We leveren gratis aan huis in Werkendam, Nieuwendijk en Sleeuwijk en beperkt en tegen een kilometervergoeding ook in de volgende regio's: Land van Heusden en Altena, Utrecht en omgeving, Rotterdam, Drechtsteden, Gorinchem en omgeving.

Voor informatie, prijzen, leveringsvoorwaarden en/of bestellen kunt u contact opnemen:
via e-mail 
of telefonisch op 06-47570432